Mini-flatbread met guacamole, zoete aardappel en gegrilde groenten
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de paprika in dunne reepjes en de uien in partjes van ½ cm. Schep de paprika en de uien door de olijfolie.
- Rooster de groenten 4-5 minuten op de OFYR tot ze beetgaar zijn. Schep ze in een schaal. Laat de groenten afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
- Kneed voor het flatbread met de hand een soepel deeg van de bloem, het bakpoeder, 250 ml handwarm water en 1 theelepel zout. Vorm er een bal van. Voeg wat extra bloem toe als het deeg plakt.
- Verdeel de deegbal in 16 gelijke porties en rol ze tot balletjes. Druk met een bebloemde hand het bolletje tot een ronde lap 12-14 cm doorsnede. Leg het deeg op de OFYR en rooster 1-2 minuten, tot het brood begint op te zwellen en te kleuren. Keer het brood en bak ook de andere kant in 1 minuut lichtbruin. Bak zo ook platbroodjes van de andere deegbolletjes.
- Bereid intussen de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado. Wip de pit eruit en verwijder de schil. Prak het zachte vruchtvlees van de avocado met een vork grof. Meng het limoensap en de zure room door de geprakte avocado.
- Meng de zoete aardappelblokjes met het paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
- Vul elk platbroodje met een lepeltje guacamole, wat kruidige zoete aardappelblokjes en de gegrilde groenten. Garneer met grof gehakte peterselie of koriander.